linda

DR. GARAINÉ HORVÁTH LINDA

GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS

ABA viselkedés technikusi terapeuta

 

 Amikor először megtudtuk a férjemmel, hogy gyermekünk esetében autizmussal kell szembenéznünk, megijedtünk. Majd összeszedve magunkat elindultunk a fejlesztési lehetőségek útján. Sokféle alternatívát találtunk, ezek nagy részét meg is próbáltuk, melyek során rengeteg mindenre fény derült és át kellett gondolnunk a további életünket. Újra kellett tervezni az addigi elképzeléseinket, mert tudtuk, hogy nekünk másként kell majd élnünk, mint egy átlagos családnak. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy gyermekünk fejlesztését és a hozzánk hasonló helyzetben élő családok megsegítését tartjuk szem előtt. A célunk az volt, hogy minél többféle lehetőséget megragadjunk, segítve ezzel gyermekünk és más, autizmussal élők mindennapjait. Ezért is hoztuk létre alapítványunkat, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni a hozzánk hasonló helyzetben élő gyermekeket, szüleiket és nevelőiket. Lelkesedésem azóta is töretlen, folyamatos szakmai képzéseken veszek részt, hogy az autizmus területén minél több információra tegyek szert, bízva abban, hogy hozzájárulok az autizmusban értinett személyek életkörülményeinek javításában.

 

 

 

 


 

linda

KÁDÁRNÉ SZÁNTÓ NIKOLETT

GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS

ABA viselkedés technikusi terapeuta

 

Egy 9 éves autizmussal élő kisgyermek édesanyjaként tudom, hogy mennyi nehézséggel nézünk szembe a mindennapokban, sokszor olyan helyzetekben is, amit egy egészséges fejlődésű gyermek esetén nem is gondolnánk. Saját gyermekünk mutatta meg, hogy milyen fontos, hogy megfelelő módszerekkel és látásmóddal rendelkezzünk ahhoz, hogy ő és mindenki más a környezetében jól érezze magát és mindezzel segítsük az ő és családunk életét. 7 éve kezdtem el foglalkozni az autizmussal, eleinte magán úton, saját érdeklődésből, majd az alapítvány megalakulása óta már hivatalosan is. Ez egy életen át tartó tanulás, de minden perce megéri. Nemcsak gyermekünk mindennapi életén keresztül, hanem az immár az alapítványnál foglalkoztatott, segített gyermekek fejlődésén és családjaik segítésén, visszajelzésén keresztül is látom, ez nem csak egy munka, hanem életszemlélet és hivatás. Terapeutaként célom az, hogy minél több gyermeknek és családjuknak segíthessek, segíthessünk, hogy könnyebb és boldogabb életük legyen.

 


 

linda

Lajkó Renáta

ALAPÍTVÁNYI MUNKATÁRS
GYÓGYPEDAGÓGUS - LOGOPÉDUS

 

 Már az óvodában is nagy empátiával fordultam az olyan ovis társaim felé, akik lemaradtak, elakadtak, vagy valamilyen oknál fogva segítségre szorultak. A szüleim már akkor tudták, hogy gyerekekkel fogok foglalkozni és ez így is lett.
Azt, hogy gyerekeknek és a családjaiknak segíthetek, nem a munkámnak, hanem a hivatásomnak tekintem. Igyekszem pontosan felmérni minden gyermek készégszintjét és érdeklődési körét, majd ennek tudatában tervezni és kivitelezni az általam tartott fejlesztéseket. Ez sokszor nehéz feladat, hiszen ahány gyermek, annyi különböző eset, annyi érdeklődési kör, de ha a hozzám járó gyerekek például a Star Wars-ot szeretik, akkor bizony Star Wars-os fejlesztő eszközöket és játékokat készítek. 😊
A munkám célja, hogy a gyerekek játszva fejlődjenek, illetve fejlődve játszanak és ennek a fő alapját abban látom, hogy fenntartsam a motivációjukat és az érdeklődésüket. Akkor tartom sikeresnek egy napomat, ha a gyerekek ugyanolyan mosolygósan – vagy még jobb kedvűen – távoznak a fejlesztésről, mint ahogyan érkeztek. ♥

 

 

 

 


Kapcsolat

Pécs, Kis Flórián utca 2. szám I. emelet

E-mail: harmonikusfejlodesert@gmail.com

Írjon nekünk

Loading, please wait..