linda

DR. GARAINÉ HORVÁTH LINDA

GYÓGYPEDAGÓGIAI ASSZISZTENS

ABA viselkedés technikusi terapeuta

 

 Amikor először megtudtuk a férjemmel, hogy gyermekünk esetében autizmussal kell szembenéznünk, megijedtünk. Majd összeszedve magunkat elindultunk a fejlesztési lehetőségek útján. Sokféle alternatívát találtunk, ezek nagy részét meg is próbáltuk, melyek során rengeteg mindenre fény derült és át kellett gondolnunk a további életünket. Újra kellett tervezni az addigi elképzeléseinket, mert tudtuk, hogy nekünk másként kell majd élnünk, mint egy átlagos családnak. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy gyermekünk fejlesztését és a hozzánk hasonló helyzetben élő családok megsegítését tartjuk szem előtt. A célunk az volt, hogy minél többféle lehetőséget megragadjunk, segítve ezzel gyermekünk és más, autizmussal élők mindennapjait. Ezért is hoztuk létre alapítványunkat, hogy még hatékonyabban tudjuk segíteni a hozzánk hasonló helyzetben élő gyermekeket, szüleiket és nevelőiket. Lelkesedésem azóta is töretlen, folyamatos szakmai képzéseken veszek részt, hogy az autizmus területén minél több információra tegyek szert, bízva abban, hogy hozzájárulok az autizmusban értinett személyek életkörülményeinek javításában.

 

 

 

 


 

linda

BAKÓ RÉKA

GYÓGYPEDAGÓGUS

 

 

17 évesen, a kamaszokra jellemző hévvel megáldva, találkoztam először a gyógypedagógia fogalmával. Egy éven keresztül, minden péntek reggelt a pécsi Fogd a kezem alapítványnál kezdtem. Az itt eltöltött idő gyökeresen változtatta meg a jövőről alkotott elképzeléseimet. Pár hét után azzal fogadtam a hazaérkező szüleimet, hogy én bizony gyógypedagógus leszek.  

Ez meg is valósult, amikor 23 évesen lediplomáztam a Kaposvári Egyetem falai között, majd ezt követően folytattam tanulmányimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetben. Itt a munka mellett, egy második szakirány elvégzésén fáradoztam.

Mindig egy olyan pedagógia létezett a fejemben, amelyben a pedagógusi kreativitás és a gyermekek egyéni szükségletei kézen fogva adják meg mindenkinek azt, amire igazán szükségük van. Ezt sajnos nem tudtam megvalósítani az intézményes keretek között, így nagy lelkesedéssel fordultam az alapítványi élet felé. Csak remélni tudom, hogy a gyerekek mosolygós arccal, boldogan fognak távozni a fejlesztő szobából velem együtt. 

 


 

linda

Lajkó Renáta

ALAPÍTVÁNYI MUNKATÁRS
GYÓGYPEDAGÓGUS - LOGOPÉDUS

 

 Már az óvodában is nagy empátiával fordultam az olyan ovis társaim felé, akik lemaradtak, elakadtak, vagy valamilyen oknál fogva segítségre szorultak. A szüleim már akkor tudták, hogy gyerekekkel fogok foglalkozni és ez így is lett.
Azt, hogy gyerekeknek és a családjaiknak segíthetek, nem a munkámnak, hanem a hivatásomnak tekintem. Igyekszem pontosan felmérni minden gyermek készégszintjét és érdeklődési körét, majd ennek tudatában tervezni és kivitelezni az általam tartott fejlesztéseket. Ez sokszor nehéz feladat, hiszen ahány gyermek, annyi különböző eset, annyi érdeklődési kör, de ha a hozzám járó gyerekek például a Star Wars-ot szeretik, akkor bizony Star Wars-os fejlesztő eszközöket és játékokat készítek. 😊
A munkám célja, hogy a gyerekek játszva fejlődjenek, illetve fejlődve játszanak és ennek a fő alapját abban látom, hogy fenntartsam a motivációjukat és az érdeklődésüket. Akkor tartom sikeresnek egy napomat, ha a gyerekek ugyanolyan mosolygósan – vagy még jobb kedvűen – távoznak a fejlesztésről, mint ahogyan érkeztek. ♥

 

 

 

 


Kapcsolat

Pécs, Kis Flórián utca 2. szám I. emelet

E-mail: harmonikusfejlodesert@gmail.com

Adószám: 18849161-1-02

Szl.szám: 18400010-10000521-10178754

Írjon nekünk

Loading, please wait..

Keresés