Rólunk

Rólunk

Alapítványunk 2016. decemberében alakult meg két, autizmussal érintett gyermeket nevelő család elképzelései alapján. Célunk az autizmussal érintett gyermekek fejlesztése, a mindennapi életkörülmények javítása és ezen gyermekek családjainak támogatása, megsegítése. Alapítványunk autista, autisztikus tünetekkel rendelkező, ADHD-s hiperaktív, viselkedészavaros gyermekek egyénre szabott fejlesztésével foglalkozik. A gyermekek felmérését követően egyénre szabott fejlesztési terv kidolgozása követ az alapvető nehézségek megsegítése céljából, amit szigorú utókövetéssel, megfigyelésekkel és szülőtréningekkel vegyítünk.

Munkánk rugalmas és mobilis, szükség esetén a gyermek fejlesztését lakhelyén is el tudjuk végezni. Elsődleges célunk Baranya megye lefedettsége, melyet a későbbiekben szeretnénk kiterjeszteni az egész Dél-dunántúli régióra.

Alapítványunknál jelenleg két fő gyógypedagógiai asszisztens és ABA technikusi oklevéllel rendelkező személy, illetve egy gyógypedagógus-logopédus szakember foglalkozik a gyermekekkel. Alkalmazott terápiáinkat – ABA, TEEACH, P.E.C.S. - budapesti konzulenseinkkel (Solt Anna gyógypedagógus, Ujhelyi-Illés Orsolya BCBA) közösen végezzük.

Az egyénre szabott, célirányos fejlesztések mellett kiemelendő alapítványunk munkájában a szülőkkel, családtagokkal, pedagógusokkal való szoros együttműködés. 

Alapvető feladatunknak tartjuk a gyermekek kommunikációs, kognitív és szociális nehézségeinek megsegítését és azok fejlesztését az egyéni lehetőségekhez mérten. Továbbá szolgáltatásaink között szülőtréningekkel, érzékenyítő tréningekkel és baby-sitter programmal is foglalkozunk.

Várjuk minden olyan érintett gyermeket nevelő szülő, nagyszülő, pedagógus, gyógypedagógus, egyéb, a gyermekkel kapcsolatban álló személy jelentkezését, akik a fent felsorolt területeken problémát észlelték gyermekünknél és ezek megoldásában segítségre szorulnak.

Kapcsolat

Pécs, Kis Flórián utca 2. szám I. emelet

E-mail: harmonikusfejlodesert@gmail.com

Írjon nekünk

Loading, please wait..